19 de maig del 2010

III CONCURS DE FOTOGRAFIA TIBI 2010

III CONCURS DE FOTOGRAFIA "FESTES PATRONALS  TIBI 2010"
L'Ajuntament de Tibi, a través, de la concejalia de cultura organitza la 3ª edició del concurs de fotografia.
El tema d'aquest any es: Festes Patronals que se celebren en el mes de juliol.
Podran participar tots aquells interesats que tinguen més de 14 anys. No podran participar aquelles persones que es dediquen professionalment a la fotografia.
Es podrà presentar un màxim de 2 fotografies per participant en B/ N o color. El tema versarà sobre les festes patronals de Tibi.
El termini de presentació de les obres finalitza divendres 17 de desembre de 2010.
Els premis seran els següents:
1r premi: 150 euros.
2n premi: 100 euros.
3r premi: 50 euros.

ESCOLES A LA MAR

ESCOLES DE LA MAR DE LA C.VALENCIANA.
Amb l'objetiu d'iniciar en l'aprenetatge de diferents disciplines nàutiques i fomentar la pràctica esportiva en el medi natural, la Generalitat a travès del Consell  Valencià  de l'Esport, està desenvolupant la xarxa d'escoles nàutiques "Escoles de la Mar de la Generalitat".
Es tracta de cursos d'inciciació i perfeccionament dels conceptes bàsics de navegació de diferents disciplines nàutiques. Els cursos són fonamentalment pràctics, encara que tambè hi ha introduccions teòriques per a facilitar l'aprenentatge.
Programes:
- Programa Blau: es desenvolupara en les mesos de febrer a juny i setembre a novembre.
- Porgrama Lliure: es porta a terme durant els mesos de juny, juliol i agost. Pot acudir qualsevol persona de forma individual o en grup, amb edades compreses entre els 9 i 99 anys.
Consultar preus dels programes a la web.
Inscripció disponible a partir del dia 20 de maig 2010.

CONCURS D'INVESTIGACIÓ JOSÉ Mª MORENO ROYO

 IX PREMI D'INVESTIGACIÓ JOSÉ M" MORENO ROYO
Podran participar totes les perones que ho desitgen amb treballs d'investivagió, indèdits que no hagen sigut premiats en altres certàmens tant en castellà com en valencià.
Els trebllas hauran  de desenrrotllar temes referents a Manises, dins de qualsevol ámbit o disciplina tal com cultura, economía, història, antropología, arquitectura etc.
 S'otrogara un premi de 1250 euros.
La data limit d'entrega dels treballs sera abans del  8 d'octubre de 2010.

CONCURS DE PROJECTES: JO TAMBÉ CONCILIE

II EDICIÓ DEL PREMI: "JO TAMBÉ CONCILIE"
Dirigit a projectes de l'alumnat de distintes Universitats de la Comunitat Valenciana que promoguen mesures innovadores de conciliació de la vida personal, familiar i laboral i els beneficis que la seua adopció reporta en l'empresa.
Prticipants:
Podrà participar qualsevol persona de forma individual o per equips, que estiga realitzant estudis universitaris i que estiga matriculat en el curs acadèmic 2009-2010 o 2010-2011 en alguna Universitat de la Comunitat Valenciana o centres públics o privats adscrits.
Data limit d'inscripció finalitzarà el dia 15 d'octubre de 2010.
Es concedirà un premi de 3000 euros i dos accèsits de 1500 euros cada un.

CONCURS DE PINTURA -MANISES 2010

"V BIENAL DE PINTURA MANISES 2010"
La Fundació Municipal de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Manises convoca la V Bienal de Pintura de Manises 2010. El concurs es convoca com ajuda i promoció de les arts plàstiques en general, amb cabuda per a tot tipues de propostes innovadores representatives de les últimes tendències artístiques.
Ni han 2 modalitats:
- Modalitat 1: Joves de 18 a 30 anys.
- Modalitat 2: Joves a partir de 31 anys.
La participació pot ser individual o per equips i tan sols es podrà presentar una obra per participació.
El termini d'admissió de les obres  s'estableix entre l'1 de setembre i 30 d'octubre de 2010, (exceptuant dissabtes i festius).
Premia per a cada modalitat:
- 1r premi: 1500 euros.
- 2n premi: 850 euros.
- 3r premi millor obra d'artitista manisero: 500 euros

13 de maig del 2010

"BURJAVIU - JOVE 10dB"

"BURJAVIU- JOVE"  10dB 2010 Burjassot

Des de l'Espai Jove vos recordem que el divendres 14 de maig s'iniciarà el "Burjaviu - Jove"on es podrà disfrutar de diferents actuacions musicals de diversos grups  juvenils del municipi de Burjassot.
Les actuacions començaran el divendres 14 a partir de les 19:30 en l'Auditori de la Casa de Cultura Burjassot.
Us animen a tots a disfrutar de les actuacions d'aquestos grups que s'encargaran de posar-li so a la tard del divendres amb diferents estils musicals i animaran a tots els espectadors amb les seues cançons.

Dia:14/05/2010 (divendres)
Hora: 19:30
Lloc: Auditori Casa de Cultura Burjassot.
 Actuacions:
Masc: Grup de música Pop compost per 4 joves de 10 a 13 anys, interpretaran temes propis i versions molt conegudes que de segur sorprendran a més d'un.
Inthecisos:Grup de música Pop- Rock coneguts per seus temes: Diferentes, Suerte o Eclipse.
Acceso Directo: Grup de música Pop-Rock format per cinc joves de València.
Imperfectos: Grup de música Pop que mostraran al públic part de la seua música més rítmica. Amb un so molt característic, este grup format per nou músics interpretaràn cançons pròpies amb un ritme i un so apegalós.
Redelles: Grup de música Punk-Rock que a més d'interpretar cançons pròpies, ens deixaran algunes versions de grups com Sex Pistols, Loquillo o Judas Priest.
Bisturí: Banda de música Punk-Rock amb un so molt propi.
Mawe i NDN: Dos grups musicals de Hip-hop en estar pur, una altra alterntiva en el concert.
Kwikeend: Sessió de música electrònica a càrrec d'esta formació.


12 de maig del 2010

Concurs de Còmic "Ciutat de Cornellà"

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat convoca el 26è Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà".
S'estableixen dues categories:
• Categoria júnior: joves que a 31 de desembre de 2010 tinguin entre 12 i 16 anys.
• Categoria sènior:
joves que a 31 de desembre de 2010 tinguin entre 17 i 30 anys.
Cada participant hi podrà presentar només una obra.
El tema serà lliure, però els personatges hauran de ser originals, de creació pròpia i inèdits; i el contingut de les obres no podrà atemptar contra la dignitat de les persones i dels animals. Els treballs es podran presentar en català o en castellà.
Termini d'inscripció: abans del 30 de juny 2010.
S'estableixen els premis següents:
• Categoria júnior:
• Premi al millor autor júnior, 250€, més un lot de còmics valorat en 300€ (donat per Edicions B).
• Categoria sènior:
• Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, 1.200€, un lot de còmics valorat en 300€ (donat per Edicions Glénat), la publicació de l'obra a la revista Viu Cornellà, i un viatge al festival d'Angoulême (gener 2011).
• Premi a la millor historieta d'humor, 601€ (concedit per Edicions "El Jueves"), més la publicació d'una tira còmica a la revista El Jueves.
• Premi al millor guió, 500€ (concedit pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) més un lot de còmics valorat en 150€ (donat per Planeta DeAgostini).

• Premi a la millor historieta en català, 460€ (concedit pel Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat) més un lot de còmics valorat en
150€ (donat per Planeta DeAgostini).
• Premi al millor autor local, 400€ (aquest premi és en metàl·lic però l'autor haurà de fer quatre tires còmiques que es publicaran a quatre números de la
revista Viu Cornellà), més un curs de còmic intensiu a escollir pel premiat (donat per l'Escola de Còmic Joso).
• Premi animació i còmic, 400€.
• I tres mencions especials, més un lot de còmics valorat en 100€ cadascun (donat per Norma Editorial).
Cap autor no podrà beneficiar-se de més d'un premi.
El lliurament de premis es farà durant l'acte d'inauguració de l'exposició de les millors obres seleccionades pel jurat (octubre 2010). A tots els premiats se'ls lliurarà també una placa commemorativa i un lot de còmics (donat per Edicions“El Jueves” i Edicions “La Cúpula”).

Mercat Medieval Burjassot 2010

Burjassot acomiada el 10dB 2010 amb la seua tornada a l'època dels cavallers, les dames i els bufons
" Mercat Medieval"

La Plaça de l'Ajuntament de Burjassot i els seus carrers adyacents es despertaran els dies 15 i 16 de maig transformades. Cavallers, dames, bufons i joglars invadiran la vila de Burjassot en la celebració del Mercat Medieval.
Enguany tornarà a tindre com a protagonistes  els artesans, els comerciants i les associacions de Burjassot que situaràn els seus llocs de venda i de degustació de productes en la Plaça de l'Ajuntament.
A més dels tradicionals llocs de menjars es podran realitzar compres de roba o elements de decoració i complements realitzats a mà pels artesans, la diversió esta asegurada amb les diferents representacions teatrals que es desenvoluparan al llarg del cap de setmana.
Tambè els tallers del l'Institut Municipal de Cultura i Joventut mostraran a la ciutadania tot allò que poden aprendre si es decideixen a participar en alguns d'ells al llarg de l'any. I els alummnes de l'Escola d'Animadors i Monitors de Burjassot Anima't seran guies d'excepció per a visitar les Sitges ambientades per a l'ocasió.
Tot amb la narració de Burjassot Ràdio, l'emissora de ràdio municipal que durant tot el cap de setmana serà un any més, l'encarregada de dinamitzar el mercat i de donar a conéixer les activitats que en ells es realitzen, publicant la gran quantitat de productes disponibles per a tots.


11 de maig del 2010

CONCURS JUVENIL MICRO RELATS

CONCURS JUVENIL MICRO RELATS 
SETMANA DEL LLIBRE 2010 BURJASSOT
Com ja vos veníem anunciant el dia 5 de maig es va organitzar l'entrega de premis per als guanyadors del concurs Micro Relats. Els alumnes de l'I.E.S. Vicent Andrés Estellés van assistir a l'entrega de premis que es va realitzar en la ràdio de Burjassot, el tècnic responsable del concurs  va entregar a cada guanyador el seu premi d'un lot de 3 llibres, llibres triats per els guanyadors, junt amb un diploma i acte seguit la locutora de Burjassot ràdio  va procedir a entrevistar-los.
Us deixem unes fotos dels guanyadors.
Enhorabona!!

7 de maig del 2010

LA DIPU TE BECA

"2.400 BEQUES PER A PRÀCTIQUES D’ESTIU"
Este estiu la Diputació de València i el teu ajuntament t’oferixen la possibilitat de fer pràctiques: 2.400 jóvens com tu, de tota la província, podran viure l’experiència d’acostar-se al món laboral prop de casa, en el seu propi municipi.

El programa desenrotllat per la Diputació està dirigit a joves de 18 anys o més, estudiants universitaris i de Formació Professional, que vulguen realitzar pràctiques durant els mesos de juliol, agost i setembre. Cada ajuntament decidirà el perfil dels candidats i en durà a terme la selecció, basant-se en les seues necessitats i en els llocs disponibles.

¡¡¡No perdes esta oportunitat!!! Informa-te’n ja en el teu ajuntament.
Teléfon Ajuntament de Burjassot: 96 316 05 00

CONCERT SOLIDARI

-ENTRECULTURAS- CONCERT SOLIDARI "PER CHILE"

Día 7 de maig de 2010, se celebrara el concert per a recaptar fons per al poble xilé.
Actuació:
Grup: CHAPARPAYA amb la seus CANTATA SANTA MARÍA DE IQUIQUE .
Els fons recaptats en el concert aniran per a 12 escoles i col·legis de fe i alegria Xile.
Dia: 7 de maig 2010
Hora: 20:30
Lloc: Centre Arrupe (Gran Vía Fernando el Católico, 78) València

"ESTIU 2010"

"ESTIU 2010"(IVAJ)
Si ets jove menor de 30 anys, vols compartir experiències, coneixer a altres com tu i pasar-ho molt be participant en viatges culturals, realitzan activitats de multiaventura en plena naturalesa. TURISMO ACTIVO t'ofereix diferents i divertides opcions.
Consulta la programació.
Aquest estiu serà DIFERENT!!!

4 de maig del 2010

10dB "BURJAVIU "

"10dB: BURJAVIU JOVE"
Enguany, com el passat, s'incorporen al 10dB les activitats preparades per les associacions, entitats i veïns del municipi de Burjassot la cual cosa  constitueix la Jornada de Cultura Popular, enguany amb el nom de  "Burjaviu"
Destaquem des de l'Espai Jove les actuacions del dia 14 de maig "Burjaviu Jove" per diversos grups musicals de Burjassot, començant el divendres 14 a partir de les 19:30 hores, en l' Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot.
Divendres 14 de maig.
A partir de 19:30 hores.                                                   
Auditori Casa de Cultura de Burjassot.
Actuacions:
Masc: grup de música Pop compost per 4 joves de 10 a 13 anys que interpretaren temes propis i versions molt conegudes que de segur sorprendran a més d'un.   
Inthecisos: grup de música Pop-Rock coneguts pels seus temes: Diferentes, Suerte o Eclipse.
Acceso directo: grup de música Pop- Rock
Imperfectos: grup de música Pop que mostraran al públic part de la seua música més rítmica. Amb un só característic este grup de 9 músics interpretarán cançons pròpies amb un ritme i un so apegalós.
Redelles: grup de música Punk-Rock , a més d'algunes versions de grups com Sex Pistols, Loquilloo Judas Priest. 
Bisturí: banda musical de Punk-Rock 
Mawe i NDN:  dos grups de música hip-hop que mitjançant la seua actuació conjunta ofereix una alternativa musical per a este festival
Kwikeend: grup de música electrònica.
       


                           

DIA DE EUROPA - 9 MAIG -

"DIA DE EUROPA EN VALÈNCIA"
En torn a la celebració del "Dia de Europa" que serà el pròxim 9 de maig, l'IVAJ ha preparat activitats per a donar a conèixer les distintes oportunitats que Europa ofereix els joves sobre treball, estudis, voluntariat, organismes, institucions etc.

El dia 5 de maig tindrà lloc una jornada informativa que consistirà en una serie de ponències per a donar  a conèixer els recursos que faciliten als joves la busca de treball, estudis...

A continuació s'exposarà el programa "Europe Direct" en el qual es parlarà dels temes Institucions UE: Treballar, Pràctiques i Novetats en el tractat de Lisboa. Així mateix s'informarà del programa Europeu "Joventut en Acció" i per finalitzar es presentarà el programa "Eurodesk" i les seues ferramentes.

IVAJ (C/ Hospital, 2 baix de València) va a dedicar un espai especific per a desplegar el material europeu organitzat per temes i accesible al públic. Els joves que ho desitgen disposaran del merchandising apropiat i sel's explicarà amb mès profunditat la utilitat del punt local d'informació Europa Eurodesk que l'IVAJ ofereix com a servei.

El dia 19 de maig se celebrarà la "Europa Connection Point" organitzada per EuropaJoven2010.org , Espai participatiu i interactiu que permetrà els joves incrementar el seu coneixement sobre la realitat europea i expresar la seua visió sobre el futur de la ciudadania Europea.

Per finalitzar el dia 25 de maig tindrà lloc l'entrega de diplomes Euroescola, concurs en el que han participat 59 equips de la Comunitat Valenciana.

3 de maig del 2010

CONCURS FOTOGRAFIC: "LA SENDA DEL POETA 2010"

" La Senda del Poeta 2010"

Des de fa més d'un dècada ve celebrant-se "La Senda del Poeta" un event en record del poeta i dramaturg oriolà Miguel Hernández . Esta activitat de 3 dies de senderisme, contribueïx a donar a conéixer la vida i l'obra del poeta, brindant als joves una alternativa de turisme cultural a través de la combinació de literatura, naturalesa i art que estan presents al llarg de tot el recorregut.

Requisits dels participants:
Podran participar en la present convocatòria joves aficionats o professionals de la fotografia, les edats de la qual estiguen compreses entre els 14 fins als 30 anys.

Condicions tècniques de les obres.
- El tema sobre el qual versaran les fotografies  serà "La Senda del Poeta 2010", si be podràn presentar-se fotografies d'edicions anteriors.
- Els participants podran presentar un màxim de 3 fotografies, en color o en blanc i negre, en suport rígid, tipus paspartú, cartó, ploma etc.(no s'admetran en vidre), no superior a 40 x 50 cm. Les fotografies tambè es presentaran en suport digital,en un CD.

Premis:
- 1º Premi de 1.500 euros .
- 5 mencions d'honor de 300 euros cada una.
Les fotografies premiades i les seleccionades per a les exposicions seran cecides pels seus autors durant 2 anys al IVAJ.

NOVETATS PER ALS I.E.S.

PROFESSORS XINESOS PER AL CURS 2010/2011 (E.S.O.)
La Conselleria d'Educació i l'entitat Hanban ha arribat a un acord per a integrar en els Centres Educatius de la Generalitat Valenciana a professors voluntaris de xinés per al curs 2010/2011. L'ensenyança del xinés mandarí s'incorporarà com a matèria optativa en el sistema educatiu valencià a partir del curs 2010/2011.  Estes  classes començaran a impartir-se en 30 centres públics.
La Comunitat Valenciana i la la República Popular de Xina és comprometen a treballar conjuntament perquè el xinés forme part del sistema educatiu valencià.

BEQUES PER A ESTUDIANTS UNIVERSITARIS

Beques "La Caixa"
La fundació "La Caixa" convoca beques per a cursar a la Xina i a l' Índia. A partir del 30 de setembre s'obrira convocatoria per a cursar 15 beques de periodisme.

Beques "Bancaixa"
La Universitat Politècnica de València convoca les beques Bancaixa "Blasco Ibañez" 2010. Per a fomentar la mobilitat dels seus estudiants i acabats de titular a través de la realització de pràctiques en empresa en l'estranger.

Servei de Política lingüística Universitat de València 
Incentius per a la qualitat en elaboració de materials docents en valencià.
Ajuts a la realització de tesis doctorals, treballs de fi de màster, treballs d'investigació de tercer cicle, treblls finals de graus i projectes de fi de carrera en català.
Convocatòria de beques per a activitats externes de formació i realització del voluntariat Lingüístic de la Universitat de València.

 Universitat de València Programació per al curs 2010/2011

CONCURS LITERARI JUVENIL DE MICRO RELATS Setmana del llibre 2010 Burjassot

Com ja vos anunciem durant la setmana passada, ja tenim els guanyadors del concurs literari de micro relats organitzat des de l'IMCJB.
Els guanyadors rebran com a premi un lot de llibres. (Els llibres seràn seleccionats per ells).
· Categoria 3r i 4rt (E.S.O). I.E.S: Vicent Andrés Estellés
· Guanyador: Rubén Ballester Montemayor, micro relat:"El Canario"
Llibres:
  •  Harry Potter y la cámara secreta
  •  Harry Potter y el prisionero de Azkaban
  •  Harry Potter y el caliz de fuego
· Categoría 1r de baxillerat. I.E.S. Vicent Andrés Estellés
· Guanyadora: Mercé Pérez i Martinéz, micro relat: "Baix la lluna de València"
Llibres:
  • El profesor de Frank MacCourt (llibre en valencià)
  • El llibre de les meravelles de V. Andrés Estellés (llibre en valencià)
  • Orgull i prejuici de Jane Austen. (llibre en valencià)
L'entrega dels premis es realitzara el día 4 de maig de 2010 a les 18:00 hores en la radio de Burjassot(93.8) i s'entrevistara als professors i als guanyadors del concurs.
Enhorabona!

CONCURS: L'ULL DEL 10dB

"L'ull del 10dB"
Us recordem que des de l'IMCJB s'ha organitzat el concurs de  fotografia "L'ull del 10dB" en el qual:
[Podran participar totes les persones, siguen o no professionals de la fotografia, majors d'edat i de qualsevol nacionalitat] [Per a la seua participació han d'omplir de forma prèvia un formulari d'inscripció] [Cada autor podrà presentar un màxim de 2 fotografies, amb total llibertat de tècniques, procediments o fotomuntatges ]  [La temàtica deurà ser relativa al municipi de Burjassot. En ella podrà aparéixer monuments, instal·lacions, festejos i esdeveniments]
Ja estem rebrent les primeres inscripcions i esperem rebre moltes més!!
Gràcies a tots i sort.