2 de novembre del 2009

Jornades d' Estratègies educatives per a treballar la diversitat sexual amb joves.

Matrícula oberta per al Fòrum Lambda

La jornada formativa, que duu per subtítol Estratègies educatives per a treballar la diversitat sexual amb joves, tindrà lloc el 13 i 14 de novembre.
26/10/2009

Ampliar imatge
Conscients de la necessitat de transformar en espais més igualitaris les aules i la resta d’àmbits no reglats on joves i adolescents es formen i sociabilitzen, vos proposem participar en aquest fòrum. Una jornada on abordarem, des de la teoria i la pràctica, eines i estratègies educatives que ens ajuden a combatre l’heterosexisme i ens permeten treballar la diversitat sexual amb joves.

La inscripció és oberta, però el curs pot resultar especialment interessant tant per al voluntariat del Col·lectiu Lambda com per als agents implicats en l’educació de joves: professorat, tècnics de joventut, responsables de formació en el temps lliure, etc. No es requereix formación prèvia en la temàtica.

Pots apuntar-te fins al 6 de novembre, però et recomanem que formalitzes la teua inscripció el més prompte possible, ja que les places són limitades. Només has de satisfer la quota de 10 euros, que inclou el material i el dinar del dissabte, i enviar un correu electrònic a info@lambdavalencia.org amb les teues dades personals (nom i cognoms, adreça electrònica i telèfon, indicant a més si segueixes alguna dieta especial).
Pots realitzar el pagament a la seu del Col·lectiu Lambda (c. Vivons, 26 baix) o mitjançant transferència al següent número de compte de Caja Madrid: 2038 5825 6000594425.

PROGRAMA

Divendres 13 de novembre
Entrada oberta (sense inscripció) i gratuïta · Aforament limitat
Saló d'actes de la Facultat de Ciències Socials (ed. departamental occidental)
Campus dels Tarongers de la Universitat de València
Avgda. dels Tarongers, s/n de València

19.00 Acte inaugural
A càrrec d’Antonio Poveda, president de la FELGTB - Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals; David Calatayud, secretari autonòmic de Família i Coordinació Social, de la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana; i José de Lam o, coordinador general del Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

19.30 Taula redona
La realitat dels joves LGTB als àmbits educatius
Amb la participació de José Joaquín Álvarez, professor de la pionera Tutoria d’Atenció a la Diversitat Afectivo-Sexual a l’IES Duque de Rivas-Vaciamadrid; Joana C. Berger, coordinadora de l’Àrea Jove de la FELGTB; Lourdes Alapont, coordinadora tècnica de la Unitat de Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Mislata; i Lola Domínguez, presidenta d’AMPGYL València.

Dissabte 14 de novembre
Assistència sota inscripció · Places limitades
Institut d’Educació Secundària Rascanya · Antonio Cañuelo
Avgda. Germans Machado, 9 de València

10.00 Ponència
Sexualitat i gènere al sistema educatiu
A càrrec de Rosa Sanchis, professora a l’IES Isabel de Villena, membre del col·lectiu Baubo d’educació afectiva i sexual, editora dels blocs karicies.blogspot.com i elspunysnoparlen.nireblog.com

12.00 Tallers per grups
Taller a. Com fer una xerrada bàsica sobre diversitat sexual
Taller b. Com introduir la temàtica LGTB als àmbits educatius
Les persones inscrites han d’escollir un dels dos tallers oferits. Es recomana el taller A per a voluntariat del Col·lectiu Lambda i el taller B per a professionals en l’àmbit de l’educació.

14.00 Dinar

16.00 Tallers per grups
Taller a. Com afrontar situacions conflictives en una xerrada sobre diversitat sexual
Taller b. Eines per afrontar la realitat LGTB en un grup de joves
Les persones inscrites han d’escollir un dels dos tallers oferits. Es recomana el taller A per a voluntariat del Col·lectiu Lambda i el taller B per a professionals en l’àmbit de l’educació.

18.00 Ponència de cloenda
Reptes de la diversitat sexual a l’educació
A càrrec de Jesús Generelo i Joana C. Berger, coordinadors respectivament de l’Àrea d’Educació i l’Àrea Jove de la FELGTB - Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.

Pots descarregar el fullet del Fòrum Lambda en la secció de Documents d'Educació o al següent enllaç:
http://www.lambdavalencia.org/documentos/13/4/Fullet%20Forum%20Lambda.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada