18 de febrer del 2010

Taula redona

La Coalició Espanyola treballa per acabar amb la utilització de Xiquets i Xiquetes Soldats, treballa des d'Espanya, en coordinació amb la Coalició Internacional amb seu a Londres, formada per Alboan, Amnistía Internacional, Entreculturas, Fundación el Compromiso, El Servicio Jesuita a los Refugiados i Save the Children.

Amb esta finalitat, promouen l'adopció i compliment de normes nacionals, regionals i internacionals destacant entre elles la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets del Xiquet i el Protocol Facultatiu sobre reclutament de menors.
Per aixó s'ha organitzart:
Taula Redona
Reclutament forçós i abusos sexuals en el conflicte colombià
Perfils dels ponents:
Andrea Martín Murcia coordinadora de comunicació del Servicio Jesuita a Refugiados per a Llatinoamèrica i el Carib (SJR-LAC).
Andrea aportarà una mirada regional al problema d'utilització de xiquets i xiquetes soldats a Colòmbia en haver treballat en l'arreplegada d'informació sobre la situació dels menors i les causes de desplaçament.
Ingrid Bournat Andrade psicòloga de l'equip SJR Veneçuela i assisteix com a especialista en la complicada situació que s'està patint en la frontera a causa del conflicte armat colombià.
Nathalia Salamanca Sarmiento comunicadora de la Secretaria Tècnica de la Coalició contra la vinculació de xiquets, xiquetes i joves al conflicte armat a Colòmbia (Coalico) l'objectiu de la qual és construir alternatives per aconseguir que cap xiquet, xiqueta o jove menor de 18 anys estiga vinculat directament o indirectament a qualsevol de les forces armades governamentals, paraestatals i insurgents que existeixen a Colòmbia.
María fou reclutada amb 12 anys i als 16 va aconseguir desmobilitzar-se. Porta ja 9 anys desmobilitzada i en l'actualitat col•labora amb la Fundació Benposta que du a terme programes de reconeixement de drets fonamentals per a xiquets i xiquetes i forma part del Projecte per a la construcció d'identitat de gènere amb xiquetes i dones joves afectades pel conflicte armat colombià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada